Kunefe

In meniul restaurantului VacaMuuu, Kunefe este un desert vedeta. Insiropat din belsug, usor crocant, presarat cu fistic proaspat si servit cu inghetata de vanilie. Dulce, dar nu excesiv de dulce. Echilibrat! Delicios! Perfect!

Se pare ca originile acestui delicios desert sunt in zona de Sud-Est a Turciei, insa  este prezent in bucatariile multor tari mediteraneene, in diverse interpretari. Adeseori Kunefe se pregateste in restaurante care servesc carne la gratar, in mod special kebab. In mod firesc, am inclus aceasta delicatesa in meniul restaurantului nostru. Rapid, Kunefe a cucerit clientii VacaMuuu.

Cum se prepara Kunefe? Un vas putin adanc, de dimensiunea unui DVD, in care se preseaza 2 straturi de aluat pentru kadayıf (ca o fidea foarte subtire) si intre ele, un strat de branza turceasca speciala (de obicei se foloseste branza kashar, lor sau dil, cu o textura similara cu mozzarella). Mult unt clarifiat care satureaza aluatul inainte sa fie copt in cuptor pana prinde o culoare aurie si o textura crocanta, iar branza din interior se topeste. Inaintea servirii, Kunefe se insiropeaza si se presara cu fistic verde, proaspat macinat. Secretul? Se serveste foarte, foarte fierbinte. O nebunie!

Va invitam la restaurantele noastre VacaMuuu si VacaMuuu GWT pentru a savura un delicios Kunefe  cu inghetata de vanilie. Greu sa rezisti unei a doua portii 🙂 Pofta buna!

SaveSave